Les propietats de les hortalisses i les verdures són infinites i ens proporcionen vitamines essencials per gaudir d'un bon estat de salut. Aquests aliments no han de faltar ni un sol dia en la nostra dieta.
Vitamina A: Protegeix la vista i la pell Pastanaga, julivert, pebrot verd, card, espinacs, escarola i tomaquet Vitamina E: Protegeix els teixits i és antioxidant Olis germinals, soja, blat, coco, arròs, cacauet, fulles verdes i cereals Vitamina K: Protegeix de les hemorràgies Alfals, col, espinacs, tomàquet i cereals Vitamina B1: Reforça el sistema nerviós Cereals (arros sencer, blat), llegums, verdures, llevats, pèsols i patates Vitamina B2 i PP: Milloren el funcionament de les cèl.lules Cereals, vegetals verds (B2) i llevats (PP) Àcid fólic: Preveu l'espina bífida i l'anèmia Espinacs, bròquil, pèsols, espàrregs verds i cereals Vitamina C: Augmenta les defenses Vegetals frescs, fruita i patates
CLASSIFICACIÓ
Les hortalisses es poden classificar en funció de la part de la planta que ens mengem: Fruits: albergínia i pebrots. Bulbs: all, ceba, porro, chalota, etc. Cols: cabdell, bròquil, cols de Brussel·les i coliflor. Fulles i tiges tendres: bleda, card, xicoira, endívies, escarola, espinacs i enciam. Inflorescència: carxofa. Pepònides: carbassó, carabassa i cogombre. Arrels: nap, raves, remolatxa de taula i pastanaga. Tiges joves: àpit, espàrrec blanc i verd.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada