L'espai VEDRUNA per conrear hortalisses, bones experiències didàctiques i molts valors
divendres, 30 de maig del 2008
Ummmm! Que bo!
En Pau ens ha fet arribar la prova fotogràfica de que s'ha menjat l'enciam que li ha tocat, ben amanit amb oli i sal. Fins i tot l'Aina, la seva germaneta en vol menjar...és que fa una "pinta" boníssima. Que us aprofiti!
1 comentari:
Anònim
ha dit...
PAU ESTABA BO? ESTER FERRÉS CAMPS MARIA DOMENECH PLANA
Les propietats de les hortalisses i les verdures són infinites i ens proporcionen vitamines essencials per gaudir d'un bon estat de salut. Aquests aliments no han de faltar ni un sol dia en la nostra dieta.
Vitamina A: Protegeix la vista i la pell Pastanaga, julivert, pebrot verd, card, espinacs, escarola i tomaquet Vitamina E: Protegeix els teixits i és antioxidant Olis germinals, soja, blat, coco, arròs, cacauet, fulles verdes i cereals Vitamina K: Protegeix de les hemorràgies Alfals, col, espinacs, tomàquet i cereals Vitamina B1: Reforça el sistema nerviós Cereals (arros sencer, blat), llegums, verdures, llevats, pèsols i patates Vitamina B2 i PP: Milloren el funcionament de les cèl.lules Cereals, vegetals verds (B2) i llevats (PP) Àcid fólic: Preveu l'espina bífida i l'anèmia Espinacs, bròquil, pèsols, espàrregs verds i cereals Vitamina C: Augmenta les defenses Vegetals frescs, fruita i patates
CLASSIFICACIÓ
Les hortalisses es poden classificar en funció de la part de la planta que ens mengem: Fruits: albergínia i pebrots. Bulbs: all, ceba, porro, chalota, etc. Cols: cabdell, bròquil, cols de Brussel·les i coliflor. Fulles i tiges tendres: bleda, card, xicoira, endívies, escarola, espinacs i enciam. Inflorescència: carxofa. Pepònides: carbassó, carabassa i cogombre. Arrels: nap, raves, remolatxa de taula i pastanaga. Tiges joves: àpit, espàrrec blanc i verd.
1 comentari:
PAU ESTABA BO?
ESTER FERRÉS CAMPS
MARIA DOMENECH PLANA
Publica un comentari a l'entrada