Les propietats de les hortalisses i les verdures són infinites i ens proporcionen vitamines essencials per gaudir d'un bon estat de salut. Aquests aliments no han de faltar ni un sol dia en la nostra dieta.
Vitamina A: Protegeix la vista i la pell Pastanaga, julivert, pebrot verd, card, espinacs, escarola i tomaquet Vitamina E: Protegeix els teixits i és antioxidant Olis germinals, soja, blat, coco, arròs, cacauet, fulles verdes i cereals Vitamina K: Protegeix de les hemorràgies Alfals, col, espinacs, tomàquet i cereals Vitamina B1: Reforça el sistema nerviós Cereals (arros sencer, blat), llegums, verdures, llevats, pèsols i patates Vitamina B2 i PP: Milloren el funcionament de les cèl.lules Cereals, vegetals verds (B2) i llevats (PP) Àcid fólic: Preveu l'espina bífida i l'anèmia Espinacs, bròquil, pèsols, espàrregs verds i cereals Vitamina C: Augmenta les defenses Vegetals frescs, fruita i patates
CLASSIFICACIÓ
Les hortalisses es poden classificar en funció de la part de la planta que ens mengem: Fruits: albergínia i pebrots. Bulbs: all, ceba, porro, chalota, etc. Cols: cabdell, bròquil, cols de Brussel·les i coliflor. Fulles i tiges tendres: bleda, card, xicoira, endívies, escarola, espinacs i enciam. Inflorescència: carxofa. Pepònides: carbassó, carabassa i cogombre. Arrels: nap, raves, remolatxa de taula i pastanaga. Tiges joves: àpit, espàrrec blanc i verd.
6 comentaris:
man fet molta gracia
i el meu me posat vermell
hahahaaaa!
la meva tieta li agradat molt
ara adeu!!!
Jaume Taboada Belver
ma agra dat mol com em cada at sergi fajula
ma agradat mol com e cadat ila fra se e ra molt maca sergi fajula
Jo m'ho vaig passar molt bè.
Claudia Navio
M'AGRADAN MOLT AQUESTES FOTOS MAN FET MOLT DE RIURE TOTES ESPERU QUE TOT AIXO SIGUI UN EXIT¡¡
ESTER FERRÉS CAMPS
M'agradar molt la figura3.
Júlia orri
Publica un comentari a l'entrada